Zemplínska Šírava, 25.04.2015 SPRÁVY

ERAZMUS+: Mladí Rómovia hovorili o komunikácií.

Občianske združenie Všetci spolu, so sídlom vo Veľkých Kapušanoch, ktorej predsedom je Ing, Tomáš Náci organizovalo multilaterálnu mládežnícku výmenu „Komunikácia je moja budúcnosť“, podporená Erasmus+ .

Multilaterálna mládežnícka výmena sa venovala problematike komunikácie mladých Rómov, ich nadväzovaniu priateľstva s inými osobami ako je ich vlastná rodina. Keďže sa od svojej komunity nevzďaľujú, nemajú príležitosť spoznať iných ľudí mimo svojej komunity a okolia. Táto mládežnícka výmena sa konala s mladými Rómami ohrozenými touto situáciou z krajín Slovensko, Maďarsko, Česko a Rumunsko v dňoch od 23.04.2015 do 30.04.2015 na Slovensku v Hoteli Felícia na Zemplínskej Šírave.

 „Naši mladí účastníci realizovali mládežnícku výmenu tak, že využili všetky dostupné prostriedky neformálneho vzdelávania, ako je workshop, beseda, diskusia, outdoorová aktivita, energizer,“ povedal pre Gipsy Television Tomáš Náci.

Hlavnou témou mládežníckej výmeny bolo nadväzovanie nových priateľstiev s využitím verbálnej, neverbálnej a interkatívnej komunikácie. Prostredníctvom viacerých neformálnych metód mladí nadobudli krátkodobé i dlhodobé ciele. Medzi dlhodobé ciele patrilo odbúranie bariér pri komunikácii mladých Rómov s inými ľuďmi, nadväzovanie nových priateľstiev so zdravým sebavedomím, s využitím poznatkov etikety. Mladí hravo pochopili význam a obsah pojmu verbálna, neverbálna a interaktívna komunikácia.







Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.