DOKUMENT O RÓMOCH: Získal v Česku ocenenie

foto Gipsy Television

Bratislava 11. novembra 2011 (Gipsy Television/ Daniela STRELKOVÁ) - Celovečerný dokumentárny film o Rómoch Zvonky šťastia (Bells of Happiness) v réžii Mareka Šulíka a Jany Bučkovej získal na záverečnom ceremoniáli 15. ročníka Medzinárodného festivalu dokumentárneho filmu JI.HLAVA ocenenie Zlatý trychtýř.

Táto cena Institutu dokumentárního filmu je udeľovaná projektu, ktorý počas roku zaznamenal najväčší pokrok. Vo februári 2011 bol tento film vybraný do medzinárodného programu Ex Oriente Film, realizovaný je vďaka podpore Audiovizuálneho fondu. 

 

Zvonky šťastia pracujú s konfrontáciou dvoch diametrálne odlišných svetov. Svet chudoby a segregácie Rómov z osady a sveta slávy, bohatstva a okúzľujúcich celebrít. Hlavní protagonisti Roman so sesternicou Marienou každý deň hrajú hru, v ktorej sa premieňajú na Karla Gotta a Daru Rolins, pričom Mariena je Karel a Roman Dara.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.