BANSKÁ BYSTRICA: Už po 11 rok vo víre rómskej kultúry

foto KZRS

Banská Bystrica, 14. august 2012 (Gipsy Television) - Premiéra unikátneho divadelného predstavenia rómskeho režiséra Davida Tišera „Guli daj" je súčasťou tohtoročného dvojdňového kultúrneho podujatia Ľudia z rodu Rómov, ktoré bude tradične prebiehať v meste Banská Bystrica.

Hlavný organizátor podujatia Kultúrne Združenie Rómov Slovenska pripravil pre širokú verejnosť v dňoch 17. - 18. augusta 2012 program plný rôznorodých umeleckých foriem a žánrov.

"Centrum mesta rozohrajú tanečné workshopy v štýle street dance a Zumby, zaujímavosti z histórie i súčasného života Rómov poskytnú prezentačné stánky, garanciou temperamentnej rómskej hudby, spevu a tanca je poobedňajší koncert v Dome Slovenského Misijného hnutia kde sa predstavia amatérske a profesionálne formáty domácej aj zahraničnej scény," povedala pre Gipsy Television Andrea Bučková z Kultúrneho združenia Rómov Slovenska.

Dvojdňové podujatie vyvrcholí moderovaným galaprogramom, ktorý bude v sobotu 18.8.2012 v priestoroch Clubu Ministry of Fun v Banskej Bystrici. "V štýlovom prostredí sa predstavia umelecké subjekty so Slovenska a zahraničia, ktoré svojim repertoárom poskytnú bohatý kultúrny zážitok," doplnila Bučková.

XI. ročník kultúrneho podujatia Ľudia z rodu Rómov organizuje Kultúrne Združenie Rómov Slovenska
v spolupráci s Mestom Banská Bystrica, Alianciou Rómskych Organizácií a neziskovou organizáciou Záhrada - Centrum nezávislej kultúry za finančnej podpory Úradu vlády Slovenskej republiky a Mesta Banská Bystrica. Tohtoročnú záštitu nad podujatím prevzal predseda Banskobystrického Samosprávneho Kraja Vladimír Maňka.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.