FANFARE CIOCARLIA: Rómska kapela zahrá na koncerte Nobelových cien

foto ATP

Bukurešť, 10. december 2012 (Gipsy Television) - Rómska Rumunská kapela Fanfare Ciocarlia si zajtra zahrá v Nórskom Oslo na koncerte pri príležitosti odovzdávania Nobelových cien. Kapela bude stáť po boku takých umelcov, ako je Jennifer Hudson či Seal. Gipsy Television o tom informovala Claudia Nelke z manažmentu kapely.

Rumunská legendárna, dychová kapela bude ako jediná reprezentovať východnú Európu spolu so svetovými umelcami, ako je Jennifer Hudson či Seal. "Koncert odvysielajú televízie v 120-tich krajinách, uvidí ho až 350 miliónov divákov,"uviedla pre Gipsy Television Claudia Nelke z Asphalt Tango Production.

 

Kapelu pravdepodobne uvidia diváci aj na Slovensku v rámci šiestoho ročníka svetového rómskeho festivalu "International Gypsy Fest," ktorý sa uskutoční 2. augusta 2013 v Bratislave.

 

Do Oslo už dnes odlieta aj predseda vlády SR Robert Fico, ktorý sa zúčastní na slávnostnom odovzdaní Nobelovej ceny za mier, ktorú tento rok získala EÚ. "Rozhodol sa rešpektovať dohodu lídrov členských krajín, ktorí chcú deklarovať jasný proeurópsky postoj a nechce, aby jeho neúčasť bola vnímaná ako neúcta k európskym štruktúram," uviedol Tlačový odbor vo vyhlásení, ktoré poslal Gipsy Television.

 

 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.