22.01.2021 SPRÁVY

Po dlhej chorobe zomrela obľúbená speváčka Věra Gondolánová.

Foto: M. Kučera/ Gipsy Television

Speváčka Věra Gondolánová zomrela. O smutnej správe informoval jej synovec na sociálnej sieti.

"Odišla po dlhej chorobe ako som ju poznal... krásna, hrdá, odvážna a pre mňa najtalentovanejšia z celej rodiny," napísal na sociálnej sieti speváčkin synovec Filip Gondolán.

Věra Gondolánová pochádza z trinástich súrodencov. Narodila sa v roku 1954 v Brutovciach pri Spišskom Podhradí. V čase slovenského štátu, keď fašisti robili hon na Rómov sa celá jej rodina presťahovala do Česka. Rómsky pôvod netajila. Jej rodičia ale svoje deti po rómsky nikdy nenaučili. Hudobný talent zdedila po otcovi, muzikantovi, ktorý viedol svoje deti k hudbe. 

Věra Gondolánová spolu so svojimi štyrmi bratmi (pozn. redakcie, jedným z nich bol Antonín Gondolán), po zájazde s Karlom Gottom do Las Vegas (1967), založila úspešnou skupinu Súrodenci Gondolánovci (1968). Kapela vtedy koncertovala po celom svete. Po čase sa ale súrodenci rozišli.

Koncertovala aj s ruským folklórnym súborom a neskôr sa venovala soulu a komornému jazzu. Vystupovala napríklad aj v Parížskej Olympii. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.