Svet

Obrázok
Svet

VIERKA BERKYOVÁ: Toto je moj princ!

Belfast, 22. mája 2013 (Gipsy Television) - Hrdá mamička! Tak by sa dala nazvať talentovaná spevážka, víťazka 3. séria speváckej súťaže, Vierka Berkyová. Tá sa na sociálnej sieti pochválila svojim synčekom. Chlapčekovim otcom je Mário, s ktorým tvorí pár už niekoľko rokov.

Obrázok
Svet

OSN: Je znepokojená pre stálu diskrimináciu Rómov

New York, 29. január 2013 (Gipsy Television) - Organizácia Spojených národov (OSN) je znepokojená tým, že Rómovia na Slovensku sa stále stávajú obeťami diskriminácie a segregácie a homosexuálne páry u nás nie sú právne uznané. Výbor OSN pre hospodárske, sociálne a kultúrne práva štátu odporúča, aby podnikol kroky na nápravu tohto stavu.

Obrázok
Svet

FANFARE CIOCARLIA: Rómska kapela zahrá na koncerte Nobelových cien

Bukurešť, 10. december 2012 (Gipsy Television) - Rómska Rumunská kapela Fanfare Ciocarlia si zajtra zahrá v Nórskom Oslo na koncerte pri príležitosti odovzdávania Nobelových cien. Kapela bude stáť po boku takých umelcov, ako je Jennifer Hudson či Seal. Gipsy Television o tom informovala Claudia Nelke z manažmentu kapely.
Obrázok
Svet

NEMECKO: Odhalili pomník rómskym a sintským obetiam nacistov

Berlín, 24. október 2012 (Gipsy Television/DPA) - Pamätník stovkám tisícov Rómov a Sintov, ktorí sa stali obeťami nacistického režimu, odhalili dnes v Nemecku. Informovala o tom agentúra DPA. Dlho odkladaný pomník, tmavá kruhová nádrž vody s podstavcom v strede, sa nachádza blízko berlínskeho pamätníka židovským obetiam holokaustu a pomníka homosexuálom zabitých v Tretej ríši.

Obrázok
Svet

2. AUGUST: Medzinárodný deň spomienky na holokaust Rómov

Brusel/Praha/Bratislava, 31. júl 2012 (Gipsy Television/ TASR) - Medzinárodný deň spomienky na holokaust Rómov, pripadajúci na 2. augusta, je príležitosťou, aby si obyvatelia jednotlivých európskych štátov pripomenuli a uznali, že i Rómovia ako etnická skupina boli v čase druhej svetovej vojny vystavení deportáciám a likvidácii. Na druhý augustový deň pripadá 68. výročie likvidácie "cigánskeho" koncentračného tábora Osvienčim-Birkenau (Brezinka).

Najčítanejšie