ČR: Romea prestaň s kritikou, odkazuje Ministerstvo vnútra ČR

foto romea.cz

Praha/ Bratislava 12. júla 2011 (Gipsy Television/ Paulína Janová) - Kritika občianskeho združenia Romea na úkor riešenia extrémizmu v Česku sa zrejme nepáčil riaditeľovi odboru bezpečnostnej politiky Ministerstva vnútra ČR Martinovi Linhartovi. Ten sa údajne vyhrážal združeniu ukončením spolupráce.  

Zástupcovia občianskeho združenia Romea sa zúčastnili rokovania pracovnej skupiny ministerstva vnútra ČR s názvom Task Force C. Skupina sa zaoberala bojom proti extrémizmu. "Do konca roku 2010 bola naša spolupráca s úradníkmi ministerstva vnútra a policajtmi obojstranne prínosná. V roku 2011 sa však prístup v "boji" proti extrémizmu zhoršil. Na našom webe sme preto kritizovali rokovanie odboru bezpečnostnej politiky a polície," pre Gipsy Television to uviedol Zdeněk Ryšavý z o.z. Romea.

 

Následne mali účastnici pracovnej skupiny z rómskeho združenia dosťať list, v ktorom sa im riaditeľ odboru Martin Linhart údajne vyhráža s odôvodnením, že keď s kritikou neprestanú, rezort vnútra s nimi ukončí spoluprácu. Gipsy Television už požiadalo o stanovisko tlačový odbor Ministerstva vnútra ČR.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.