ČR: Polícia dopadla podpaľačov a žiada o uvalenie väzby

ilustračné foto TASR

Praha/Kolín 12. júla (TASR) - Kriminalisti zo stredočeského Kolína v pondelok večer zadržali a obvinili skupinu štyroch mužov vo veku od 20 do 25 rokov, ktorí v pondelok v skorých ranných hodinách hodili do bytu v obci Býchory zapálenú pochodeň.

V byte býva rómska rodina. Horiacu pochodeň sa podarilo včas uhasiť, nikto sa nezranil a nevznikli ani väčšie materiálne škody. Polícia obvinila útočníkov z trestného činu ťažkého ublíženia na zdraví vo forme spolupáchateľstva v štádiu pokusu. Pre všetky štyri osoby polícia žiada uvalenie vyšetrovacej väzby. Kriminalisti sú presvedčení, že útok mal rasový podtext. Útoku skupinky, ktorá sa vracala z pohostinstva, predchádzalo vykrikovanie rasistických hesiel.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.