ROMEA vs. MV ČR: Kto klame?

foto romea.cz

Bratislava/ Praha 13. júla (Gipsy Television/ Katarína Strelková) - Už druhý deň vás informujeme o škandále z Česka. Odbor bezpečnostnej politiky Ministerstva vnútra ČR sa údajne vyhrážalo občianskemu združeniu Romea ukončením spolupráce pre kritiku. Rezort okamžite zareagoval a Gipsy Television poskytol rozsiahle vyjdrenie ku kauze. Romea s ním však nesúhlasí.

Romea poskytla pre Gipsy Television ku kauze ďalšie stanovisko. Podľa neho odbor bezpečnostnej politky opäť zavádza. "Predstavitelia spomínaného odboru Ministerstva vnútra ČR vo svojom stanovisku uvádzajú, že sme uvádzali nepravdivé informácie. Odbor tiež napríklad tvrdí, že nikdy nevydal výkladové stanovisko, v ktorom by uvádzal, že ohlásená akcia má prednosť pred náboženským zhromaždením. Server Romea.cz má však k dispozícii videozáznam, na ktorom policajná hovorkyňa Jarmila Hrubešová tesne po brutálnom policajnom zákroku proti náboženskému zhromaždenie 9. 4. 2011 v Krupce uvádza, že polícia postupovala na základe právneho výkladu OBP MV SR," pre Gipsy Television uviedol Zdeněk Ryšavý z o. z. Romea.

 

 

Záznam vyhlásenia hovorkyne PZ si môžete pozrieť tu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.