27.12.2019 SPRÁVY

Trebišovská nemocnica reaguje na úmrtie 14-ročného Imricha.

"Tento prípad je, žiaľ, jednoznačný. Pacient podľahol devastačným poraneniam hlavy, ktoré utŕžil počas vážnej autonehody," uviedol Tomáš Kráľ, hovorca siete nemocníc Svet zdravia, pod ktorú patrí aj trebišovská nemocnica.

Hovorca zároveň uviedol, že napriek enormnej snahe všetkých zdravotníkov sa ukázalo, že tento stav nebol zlučiteľný so životom. 

"Trebišovská nemocnica bola maximálne pripravená na prevoz pacienta a jeho ďalšiu hospitalizáciu. Pôvodne stabilizovaný stav v bdelej kóme sa však rýchlo skomplikoval a nastala definitívna smrť pacienta. V prípade takýchto ťažkých úrazových diagnóz sú šance na prežitie, respektíve aspoň čiastočné uzdravenie veľmi nízke," uviedol Tomáš Kráľ pre Gipsy Television.   

14-ročný Imrich sa po autonehode zotavoval v Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach. Po niekoľkých operáciách sa jeho stav údajne stabilizoval. Chlapec mal komunikovať len očami. Keďže lekári z košickej nemocnice považovali jeho stav za stabilizovaný, Imricha previezli do trebišovskej nemocnice, aby bol bližšie k rodine. 



"Môžeme potvrdiť, že pacient bol v našej nemocnici hospitalizovaný a v čase prevozu do iného zdravotníckeho zariadenia bol jeho stav stabilizovaný," 
uviedla pre Gipsy Television Soňa Búziková z kancelárie generálnej riaditeľky Detskej fakultnej nemocnice Košice.

Po prevoze ale Imrich náhle zomrel. Udialo so tak len niekoľko hodín potom, čo ležal na detskom oddelení v trebišovskej nemocnici. "Našli sme ho na obyčajnej, starej železnej posteli, ktorá bola bez zábran. Bez monitorov. Chlapec nevedel rozprávať, len očami. Nevedel si privolať pomoc. Dvere na izbe mal zatvorené," povedal pre Gipsy Television Imrichov strýko, Ivan Himaľ. Trebišovská nemocnica informácie pre TV Markíza dementovala s tým, že pacient monitorovaný bol.

Pitva podľa chlapcovej rodiny odhalila, že zomrel na zápal pľúc. Rodina sa preto chce obrátiť na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Rodina taktiež avizovala, že podá trestné oznámenie na obe nemocnice, keďže nie je jasné kto a či vôbec niekto v tomto prípade pochybil.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.