15.11.2017 SPRÁVY

Terénnym sociálnym pracovníkom či garantom komunitného centra budú môcť byť aj Rómovia bez vysokej školy!

foto Gipsy Television

Terénneho sociálneho pracovníka a garanta komunitného centra budú môcť od januára vykonávať aj Rómovia bez vysokej školy. Parlament schválil pozmeňujúci návrh z dielne Úradu splnomocnenca vlády pre rómske komunity. 

"Vedeli sme aká je situácia v teréne. Vedeli sme, že množstvo ľudí stratilo prácu kvôli sprísneniu podmienok, tiež sme vedeli, že niektoré komunitné centrá kvôli tejto situácii nefungujú," uviedol pre Gipsy Television vládny splnomocnenec Ábel Ravasz.

Jednoduchšie podmienky sa do zákona dostali vo forme výnimky, ktorá bude platiť do roku 2023. Súčasťou tejto výnimky je aj to, že sa sociálny pracovník bude musieť prihlásiť na vysokú školu do septembra 2019. Úrad splnomocnenca si od týchto krokov sľubuje otvorenie komunitných centier, ktorým sa doteraz nepodarilo získať garantov a odborných pracovníkov a vznik pracovných miest pre členov komunít.

Komora sociálnych pracovníkov so zmenou nesúhlasí!

"Myslíme si, že má zmysel ponechať kvalifikačné predpoklady pre výkon sociálnej práce tak ako sú," povedal pre Gipsy Television predseda Slovenskej komory sociálnych pracovníkov a asistentov sociálnej práce, Peter Kulifaj.

Komora navrhuje, aby sa pre Rómov vytvorili také pracovné pozície, kde nebudú potrebovať vysokoškolský diplom. "Pre nás je dôležité, aby to nevytváralo napätie," dodal Kulifaj.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.