Bratislava, 15.11.2014 SPRÁVY

VOĽBY: Polícia dostala podnet na údajné kupovanie hlasov

ilustračné foto internet

Polícia dnes dostala podnet, ktorý upozorňuje na údajné kupovanie hlasov. Informoval o tom viceprezident Policajného zboru SR Ľubomír Ábel s tým, že podrobnosti k prípadu nemôže zverejniť.

"Protikorupčná jednotka v danom regióne je vonku a dokumentuje takýto prípad," uviedol dnes pre médiá. Podľa Ábela polícia dostala viacero podnetov v súvislosti s volebnou korupciou aj pred samotnou kampaňou. "V podstate sa to už v niektorých regiónoch stáva opakovaným javom," dodal Ábel. Pripomenul, že v jednom prípade padol aj rozsudok súdu, pričom i v súčasnosti prebieha viacero trestných konaní.

Aktuálnu bezpečnostnú situáciu v súvislosti s voľbami hodnotí ako stabilizovanú. "Obdržali sme doteraz vyše 200 podnetov rôzneho charakteru. Medzi nimi sú či už trestné oznámenia, prípadne oznámenia pre podozrenie z možného priestupku, alebo iné podnety, ktoré nesúvisia s priestupkami alebo trestnými činmi," dodal Ábel. Polícia má dnes v teréne via ako 7200 policajtov.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.