16.11.2021 SPRÁVY

VIDEO: Smutná správa z Košíc. Prvá dáma rómskeho divadla zomrela.

Foto: Romathan/ Gipsy Television

Herečka Magdaléna Adamová zomrela. Divadlo Romathan o tom informovalo na sociálnej sieti.

Magdaléna Adamová, ktorú volali aj Viola stála na divadelných doskách 27 rokov. Bola členka činohry Romathanu a zároveň najdlhšie pôsobiacov herečkou v divadle. V čase, keď nástúpila do divadla zažiarila v inscenácii Than Perdal o Roma, v réžii Jána Šilana. (pozn. redakcie: manžel D. Hívešovej Šilanovej) Nevyčerpateľný komediálny temperament však dokázala krotiť v mnohých vážnejších postavách, ako napríklad rómsku väzenkyňu z Auschwitzu v inscenácii Svedectvo, vešticu v muzikáli Cigáni idú do neba, či starenku Grundzu v melodráme Mŕtve miesto.

“Herectvo znamená pre mňa obyčajná drina. Možno to znie tak trochu pateticky, ale je to tak. Keď svojho času moje susedy sedeli podvečer na balkóne a ja som kráčala na predstavenie, pýtali sa, či mám namierené do práce. Vždy ma to zarazilo. Veď ja idem do divadla! (Smiech). Ale áno, je to robota, hoci nie taká, akú si predstavuje možno väčšina ľudí. Vybrala som si toto povolanie, lebo už vtedy som túžila po tom, aby môj život bol pestrý, napínavý a v žiadnom prípade nie nudný.” spomínala a prízvukovala s úsmevom na perách prvá dáma divadla Romathan.

Štáb Gipsy Television herečku stretol len pred niekoľkými týždňami na nakrúcaní v divadle. Romathan sa totiž presťahoval do nových priestorov. Reportáž odvysiela RTVS v rámci rómskeho magazínu vo štvrtok ráno o 8.00 hod. na Dvojke. Česť jej pamiatke.


Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.