Bratislava/ Vatikán, 23.10.2015 SPRÁVY

VATIKÁN: Rómsky splnomocnenec Pollák sa chystá za pápežom!

foto aktuality.sk

Vládny splnomocnenec Peter Pollák sa chystá do Ríma a Vatikánu. Svätý otec František I. sa totiž stretne s Rómami, Sintmi a kočovníkmi na celosvetovej púti. 

Celosvetová púť sa začne dnes čiže 23. októbra a vyvrcholí budúci týždeň v stredu, 27. októbra. Stretnutie pápeža s Rómami z celého sveta sa uskutoční vo Vatikáne po takmer 50-tich rokoch. Zo Slovenska budú na púti ľudia z Hanušoviec nad Topľou, Jarovníc, Luníka IX., Bardejova či Plaveckého Štvrtku.

Na púti sa zúčastní aj slovenská speváčka Ivana Cibuľová. Tá ale bude súčasťou rakúskej skupiny. Cibuľová bude dokonca pred pápežom aj spievať.  "Som vďačná za túto ponuku, ktorú som dostala. Ja som vyrastala v kostole. Môj vzťah s Bohom je veľmi silný. Spievať pre hlavu cirkvi je preto pre mňa splnený sen a zároveň vyslovenie vďaky za talent, ktorý som od Boha dostala," povedala Ivana Cibuľová pre Gipsy Television.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.