Spišská Nová Ves, 19.11.2015 SPRÁVY

V Spišskej Novej Vsi je 30 % nezamestnaných Rómov! Pracovať údajne nechcú.

ilustračné foto

V Spišskej Novej Vsi žije 1800 Rómov. Podľa šéfky tamojšieho úradu práce, Janky Brziakovej, je až 30 percent z nich nezamestnaných. Dôvod? Údajne im vyhovuje sociálny systém a sú bez vzdelania.

Podľa primátora Spišskej Novej Vsi Rómom vyhovuje sociálny systém. "Mali sme skúsenosti, že keď sme ponúkli pracovné miesta, buď na ne nereflektovali alebo po krátkom čase odišli," povedal pre Gipsy Television Ján Voľný.  

Riaditeľka tamojšieho Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny vidí problém vo vzdelanostnej úrovni týchto ľudí. "Ako náhle nemá ukončené, niektorí ani základné vzdelanie, nie je možné s ním pracovať na miestach, ktoré si toto vyžadujú," povedala v rozhovore pre Gipsy Television Janka Brziaková.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.