08.04.2017 SPRÁVY

Takto vyzerala oslava Medzinárodného dňa Rómov v Rimavskej Sobote.

foto: TV Rimava/ Gipsy Television
video: TV Rimava/ Gipsy Television

Oslavu Medzinárodného dňa Rómov organizoval v Rimavskej Sobote Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity. Svoj sviatok oslávili Rómovia. 

"Je dôležité, aby ľudia videli v rómskej komunite pozitívne príklady a to, že Rómovia sú súdržní aj v čase nárastu extrémizmu." Pri príležitosti včerajších osláv Medzinárodného dňa Rómov v Rimavskej Sobote to uviedol Štefan Vavrek, riaditeľ odboru regionálnej koordinácie Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity.

„Musíme ukazovať každý deň pozitívne vzory medzi Rómami, že žijeme normálnym životom, že sú medzi nami aj lekári, učitelia, ale i normálni robotníci, ktorí každý deň pracujú pre svoju rodinu,“ zdôraznil Vavrek.

Ako ďalej spomenul, tieto oslavy sa na Slovensku organizujú približne 20 rokov, doteraz však vždy boli len v Bratislave. „Tohto roku sme sa však rozhodli pre tri podujatia. Okrem Bratislavy sa konajú aj tu v Rimavskej Sobote a v Spišskej Novej Vsi,“ konkretizoval.

Program osláv Medzinárodného dňa Rómov v Rimavskej Sobote pozostával z kultúrneho programu pre žiakov z mesta a z programu pre starostov, aktivistov a pozvaných hostí z celého Banskobystrického kraja. Jeho súčasťou bolo i otvorenie výstavy diel rómskych výtvarníkov a fotografií s tematikou rómskej komunity.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.