Spišská Nová Ves, 26.01.2016 SPRÁVY

STANISLAV VOSPÁLEK: Stalo sa mi, že ma s manželkou v reštaurácii neobslúžili.

Stanislav Vospálek nie je nováčikom v rámci komunálnej politiky. V súčasnosti je poslancom Košického samosprávneho kraja. Aj on sa bude v marci uchádzať o hlasy voličov, ako kandidát politickej strany Most-Híd.

Meno a priezvisko: Stanislav Vospálek

Trvalý pobyt: Spišská Nová Ves

Ukončené najvyššie vzdelanie: PhDr.

Rodinný stav: Ženatý, 4 detí

Kandidát na poslanca NR SR: Most-Híd, č. 30

 

Prečo ste sa rozhodli vstúpiť do politiky?

Stalo sa mi, že ma s manželkou v reštaurácii neobslúžili a po týždni nevpustili moju dcéru na diskotéku. Len ťažko sa opisuje stav, ako sa človek cíti keď je ponížený. Rozhodol som sa preto, lebo nestačí len podnikať, dobre vychovávať deti a žiť poctivý život. Vždy budeme pre spoločnosť Rómovia. Ja sa za to nehanbím a nič iné neostáva len sa zapojiť do verejného života a pomaly krok za krokom byť viditeľný a zviditeľňovať čo najviac slušných Rómov, aby sme spoločne menili verejnú mienku. Ide to ťažko no niekde sa začať musí.

Prečo danú situáciu zmeníte práve vy?

V dnešnej zložitej situácii ani omylom nenarábam s myšlienkou, že by som niečo zmenil. Mojím cieľom je položiť dobrý základ pre ďalšie generácie. Kým dobrou a poctivou prácou nezačneme pracovať tak, aby sme boli akceptovaný tak nezmeníme nič. Z môjho pohľadu treba začať pracovať u seba. Na Spiši pracujem ako poslanec VUCKE pre všetkých ľudí žijúcich v regióne bez ohľadu či sú Slováci, Rómovia, Maďari či Rusíni. Ako som spomínal, keď budeme pracovať len pre nás samých, tak sme vopred prehrali. Aj my sme rodičia detí, aj my sme zamestnanci, aj my sme podnikatelia aj my sme občania Slovenskej Republiky, no najviac sme Rómovia. Mojím cieľom je spájať aktívnych Rómov. Pomáhať pri kampaniach mladým vyštudovaným Rómom a ísť príkladom pre celú spoločnosť. Podporovať naše noviny, média, spisovateľov a všetko čo je v prospech nás všetkých. Jednoducho spájať našu inteligenciu a spoločne pomáhať naším ľudom žijúcich v katastrofálnych podmienkach. Z môjho pohľadu si treba dať menej cieľov, plniť ich a tak pokračovať ďalej.

Myslíte si, že vám k tomu pomôže politická strana, za ktorú kandidujete? 

V prvom rade to musí byť strana, ktorá má reálnu šancu sa dostať do parlamentu. Most - Híd vznikol v roku 2008 a hneď sa dostal do parlamentu a určite nebude mať problém ani v týchto voľbách. Tam kde fungujú štruktúry a ľudia sa tolerujú a navzájom akceptujú, to je základ. Zvyšok je už len práca a práca tak ako hovorí predseda našej strany Béla Bugár, keď sa k nám prihovára: „nič vám nesľubujem len prácu a prácu“. V posledných parlamentných voľbách sme získali približne 250 tisíc hlasov a to číslo hovorí samo za seba.

Viete aké majú Rómovia na Slovensku problémy?

Nekandidoval by som ak by som o nich nevedel. Stačí navštevovať naše komunity a netreba vysokú školu aby ste pochopili, kde sa nachádzame. Ja ich navštevujem a pomáham ako poslanec, ako podnikateľ aj ako človek a budem aj keď vo voľbách neprejdem. Deti nám rastú rovnako či bývate v Bratislave či na východe Slovenska v nejakej osade. Svoju nálepku, že sme Rómovia nosíme zo sebou všetci. Je to naša tvár.

 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.