Hrabušice/ Jarovnice, 30.09.2014 SPRÁVY

SAMOSPRÁVA: V Hrabušiciach a v Jarovniciach budú mať rómske občianské hliadky

foto webnoviny.sk

V Hrabušiaich budú mať po prvý raz rómsku občianskú hliadku. Dôvod? Letanovskí Rómovia.

Hrabušice sú vstupnou bránou do turistickej oblasti Slovenského raja. V blízkosti obce, v lokalite Strelníky žijú Rómovia, ktorí bývali v osade Letanovský Mlyn. Podľa medializovaných informácií sa tak v Hrabušiciach zvýšila kriminalita. 

Obec preto požiadala Ministerstvo práce o finančné prostriedky na vytvorenie 4 pracovných miest pre Rómov, ktorí budú dohliadať na poriadok v obci. 

Rómske občianske hliadky budú mať aj v Jarovniciach. V minulosti takto zamestnávali cez menšie obecné služby 44 ľudí. Po novom sa do riadneho pracovného pomeru dostane 8 ľudí. "Aj keď je to len na rok, ale pre ľudí je to aj tak výhoda," povedal pre Gipsy Television Florián Giňa, starosta obce. 


Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.