ROMANO HANGÓRO: V Lučenci budú opäť hľadať najlepšie rómske hlasy

foto RH

Lučenec, 10. augusta 2013 (Gipsy Television) - V Lučenci budú už po 11 krát hľadať najlepšie rómske hlasy. Spevácka súťaž Romano Hangóro, čiže rómsky hlások chce aktivizovať, podporovať a zabezpečovať kultúrny rast rómskej mládeže Slovenska v modernom hudobnom prejave a tvorbe.

"Cieľom súťaže je aktivizovať, podporovať a zabezpečovať kultúrny rast rómskej mládeže Slovenska v modernom hudobnom prejave a tvorbe. Projektom chceme dosiahnuť, aby rómska ale i ne-rómska mládež na celom Slovensku zlepšila svoj vzťah ku kultúre, chceme vytvoriť podmienky na vzdelávanie a rozvoj umeleckého rastu jednotlivých osobností. Usporiadaním súťaže vytvoríme príležitosti konfrontácie mladých nádejných umelcov a predstavíme ich verejnosti," povedala pre Gipsy Television šéfka projektu Eva Demeová.  

 

Na súťaži Rómsky hlások sa zúčastní 20 mladých talentovaných spevákov z celého Slovenska, ktorí budú spievať piesne rôznych žánrov a v rôznom jazyku," povedala pre Gipsy Television šéfka projektu Eva Demeová. Odborná porota vyberie víťaza súťaže. Súťažiaci budú ocenení darmi, ktoré poskytla Americká ambasáda a sponzori súťaže.

 

Objavili aj Berkyovú

Romano Hangóro je na Slovensku jedinou speváckou súťažou, ktorá hľadá rómske talenty. Organizátori sa môžu pochváliť aj tým, že práve oni objavili a verejnosť upozornili na talent víťazky Slovensko hľadá SuperStar Vierky Berkyovej.

 

 

Okrem Vierky Berkyovej bojovali o víťazstvo na Romano Hangóro aj iní speváci, ktorí sa neskôr presadili v televíznych talentovaných súťažiach, či už ide o Mária Bendika, alebo Nikoletu Balogovú.

 

 

Romano Hangóro sa uskutoční 27. augusta 2013 o 14.30 hodine v Divadle B. S. Timravy v Lučenci.


„Realizované s finančnou podporou Úradu vlády SR - program Kultúra národnostných menšín 2013" a Americkou ambasádou v Bratislave. Mediálnym partnerom podujatia je Gipsy Televion.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.