Dobšiná, 14.08.2015 SPRÁVY

Roman Bubenčík: Armáda mi zmenila život. Mám dobrú prácu aj vzdelanie!

foto Gipsy Television

Roman Bubenčík z Dobšinej pracuje v Ozbrojených silách SR už 10 rokov. Tento profesionálny vojak je tak dôkazom toho, že aj Róm je schopný udržať si stabilné pracovné miesto a že dokáže na sebe pracovať.

"Potreboval som uplatnenie v živote a potreboval som nájsť si stálu a plnohodnotnú prácu," povedal pre Gipsy Television Roman Bubenčík. Vojaka motivovali aj jeho kamaráti, ktorí v OS SR pracujú. 

"Okolie ma vníma veľmi dobre. Z prvého kontaktu si možno myslia, že nie všetci Rómovia musia byť tí zlí, ktorí sú leniví a nepotrebujú sa vzdelávať, pracovať. Existujú aj slušní, ktorým záleží na tom, aby sa zaradili do normálneho života," povedal Bubenčík pre spravodajský portál Gipsy Television.

Bubenčík chce ostať v armáde čo najdlhšie. Zároveň sa chce ešte vzdelávať. V Ozbrojených silách Slovenskej republiky pracuje mnoho rómskych vojakov. Väčšia časť z nich pôsobí napríklad v Rožňave či v Michalovciach. Viacerí z nich sa zúčastnili aj na zahraničných misiách napríklad v Afganistane. Presné čísla, koľko Rómov pracuje v armáde neexistujú, pretože Ministerstvo obrany neeviduje príslušníkov OS SR podľa etnickej príslušnosti či národnosti.


Rómski vojaci z Rožňavy naposledy prezentovali svoju prácu na tohtoročnom Gypsy Feste počas eventu Rómovia ako ich nepoznáte.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.