Bratislava, 05.03.2015 SPRÁVY

POLLÁK: Chce zaviesť povinnú predškolskú dochádzku pre deti od 3 rokov

ilustračné foto ČTV

Vládny splnomocnenec Peter Pollák chce, aby každé rómske dieťa od 3 rokov chodilo povinne do materskej školy. Vznikne preto pracovná skupina, ktorej súčasťou bude rezort školstva, práce, vnútra a ľudia z Úradu splnomocnenca pre rómske komunity.

"Je veľmi dôležité, aby dieťa pobudlo 3 roky v materskej škole a dostatočne sa pripravilo na vstup do základnej školy, pretože v prvých ročníkoch často rómske deti zlyhávajú. Napríklad z dôvodu jazykovej bariéry," povedal Peter Pollák. 

Pollák sa už o tejto téme rozprával s ministrom školstva. Dohodli sa na vytvorení pracovnej skupiny. "Pre štát je lacnejšie dať túto investíciu do vzdelávania rómskych detí, ako ich potom živiť v sociálnom systéme," povedal Pollák. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.