MOLDAVA NAD BODVOU: P. Pollák požiadal o prešetrenie zásahu inšpekciu Ministerstva vnútra

foto internet

Bratislava, 21. júna 2013 (Gipsy Television) - Splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity, prvý rómsky poslanec Národnej rady SR Peter Pollák požiadal Inšpekciu ministerstva vnútra o prešetrenie zásahu polície v Moldave nad Bodvou.

"Dňa 19. júna 2013 bol splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity Peter Pollák priamo informovaný obyvateľmi ulice Budulovská v Moldave nad Bodvou o policajnom zákroku, ktorý bol vykonaný v tejto lokalite. Na základe týchto informácií splnomocnenec ihneď kontaktoval ministra vnútra SR," uviedla v písomnom stanovisku pre Gipsy Television Iveta Duchoňová z Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity.


Duchoňová ďalej doplnila, "Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity preveruje a sumarizuje informácie o policajnom zásahu v lokalite Budulovská v Moldave nad Bodvou, ku ktorému došlo v stredu 19. 6. 2013 z viacerých zdrojov. Situáciu monitoruje priamo na mieste Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity prostredníctvom regionálnej kancelárie v Košiciach." 


Splnomocnenec Pollák sa podľa Ivety Duchoňovej informuje aj naďalej o priebehu policajného zákroku prostredníctvom rozhovorov s obyvateľmi Budulovská v Moldave nad Bodvou. Informácie o zásahu mu poskytol aj riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.


"Na základe informácii, ktoré splnomocnenec vlády SR Peter Pollák získal, bola listom odoslaná žiadosť o poskytnutie správy o policajnom zásahu na ministerstvo vnútra. Súčasne Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity listom požiada sekciu kontroly a inšpekčnej služby MV SR o prešetrenie zákonnosti, legitimity a primeranosti zákroku v Moldave nad Bodvou. Súčasťou žiadosti budú informácie, ktoré sa podarilo ÚSVRK o tomto prípade zhromaždiť," dodala pre Gipsy Television Iveta Duchoňová.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.