LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: Početná rómska rodina prišla pri požiari o strechu nad hlavou

foto TASR

Liptovský Mikuláš 8. februára 2011 (TASR) - V liptovskomikulášskej mestskej časti Okoličné zhorel v nedeľu vo večerných hodinách z doteraz nezistených príčin dom, ktorý mala od mesta v prenájme početná rómska rodina. Bez strechy nad hlavou sa tak naraz ocitlo až 22 ľudí.

Tamojšia radnica pre nich hľadá vyhovujúce náhradné bývanie. Intenzívny požiar, ktorý sa pravdepodobne rozšíril z podkrovia, si nevyžiadal žiadne zranenia. Podľa riaditeľky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Liptovskom Mikuláši Evy Krajčiovej sa zasahujúcim jednotkám hasičov podarilo uchrániť pred požiarom všetky okolité budovy v pomerne hustej zástavbe.


„Musíme urýchlene vyriešiť bývanie pre 9 dospelých osôb a 13 detí. Bohužiaľ, je to sociálne slabšia rodina, preto bude problém nájsť primerané ubytovanie, ktoré by ju príliš nezaťažilo prevádzkovými nákladmi a nájomným," uviedol pre TASR primátor Alexander Slafkovský s tým, že požiarom výrazne poškodený dom chce samospráva čo najskôr zbúrať. Jeho obyvatelia sú provizórne ubytovaní v mestskom nebytovom objekte.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.