Bratislava, 01.06.2016 SPRÁVY

L. BUKOVSZKY: Toto je nový splnomocnenec vlády pre národnostné menšiny!

Do funkcie ho nominovala politická strana Most-Híd, ktorá je súčasťou vládnej koalície. László Bukovszky sa chce zamerať na jazykové práva menšín a národnostné školstvo.

László Bukovský tvrdí, že jeho úrad je otvorený všetkým národnostným menšinám. Počas svojho pôsobenia vo funkcii sa chce zamerať na jazykové práva národnostných menšín, na národnostné školstvo a na včasné vyplácanie dotácii v rámci programu Kultúra národnostných menšín.

László Bukovszky bol v štruktúrach Úradu splnomocnenca vlády pre národnostné menšiny za čias splnomocnenca Lászlóa Nagya. Na starosti mal odbor národnostnej politiky. V minulosti pracoval ako riaditeľ sekcie v ÚPN, vybudoval a riadil Archiv bezpečnostních složek v Českej republike. Je členom dozornej rady Ústavu pamäti národa a v predchádzajúcom období pôsobil ako ombudsman strany Most-Híd.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.