22.06.2020 SPRÁVY

KROMPACHY: Policajta vyšetrujú vo veci podozrenia zo zneužitia právomoci verejného činiteľa.

Koncom apríla sme vás ako prvý informovali o tom, že policajt mal fyzicky napadnúť päť maloletých detí z osady v Krompachoch. Muž obvinenie z útoku na chránené osoby, ktorými deti sú, odmieta. Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR už ale vedie trestné stíhanie vo veci podozrenia z trestného činu zneužitia právomoci verejného činiteľa.

Rodičia trestné oznámenie na policajta v tom čase nepodali. Boli totiž v karanténe. Urobil tak ale europoslanec Peter Pollák starší. "Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby vedie trestné stíhanie vo veci podozrenia zo spáchania trestného činu zneužitia právomoci verejného činiteľa," uviedla pre Gipsy Television Petra Friese z Tlačového odboru rezortu vnútra.

Podľa hovorkyne Úrad inšpekčnej služby prípad stále vyšetruje a robí také kroky, aby skutok objasnil. "Vzhľadom na vek poškodených osôb, musí v tomto prípade vyšetrovateľ úzko spolupracovať nielen s právnymi zástupcami, ale aj s detskými psychológmi," dodala Friese. Či je policajt postavený mimo službu sa nám nepodarilo zistiť.

Podľa Trestného zákona páchateľovi za zneužitie právomoci verejného činiteľa na chránenej osobe hrozí väzenie štyri až 10 rokov.

Koncom apríla sa päť maloletých detí vo veku od 7 do 11 rokov išlo hrať k potoku, ktorý je súčasťou osady. Osada v Krompachoch bola v tom čase v karanténe pre Covid-19. Podľa Anny Holubovej, matky troch napadnutých detí, karanténu oblasť neopustili. "Aj vojaci ich tam púšťali lebo je to pri nás," povedala pre Gipsy Television Anna Holubová.



Policajt mal zbiť deti palicou. Maloleté osoby mali na nohách modriny. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, Jany Mesárovej, policajt ihneď informoval svojho nadriadeného o tom, že rodičia detí tvrdia, že ich fyzicky napadol. "Nadriadený policajt bol udalosť preveriť priamo na mieste a keďže vyjadrenia policajta a miestnych obyvateľov osady boli protichodné, vec sme odovzdali príslušnému útvaru v danej veci konať, Úradu inšpekčnej služby MV SR, aby bola vec objektívne vyšetrená," uviedla pre Gipsy Television Jana Mesárová. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.