Bratislava SPRÁVY

F. Tanko upozorňuje na kupovanie hlasov. Opäť nezverejnil žiadne dôkazy!

foto aktuality.sk

Rómski voliči údajne dostávajú od kandidátov na poslancov a primátorov úplatky vo forme guláša či potravín. František Tanko, tvrdí, že niektorí z nich sa Rómom dokonca aj vyhrážajú a to niekoľko dní pred komunálnymi voľbami.

Líder Strany rómskej únie na Slovensku, František Tanko, ktorý je známy tým, že pravidelne ohlasuje rómske demonštrácie a pri každých voľbách upozorňuje na kupovanie hlasov rómskych voličov ani teraz nesklamal. 

"SRÚS s hlbokou nevôľou sleduje činnosť niektorých politických strán, nezávislých kandidátov a súčasných starostov na území Slovenska.  Vo veľkom začínajú kupovať hlasy sociálne odkázaných spoluobčanov. Zakrývajú to napríklad varením gulášov v rómskych osadách, rozdávaním základných potravín, rozdávaním finančných prostriedkov," uvádza Tanko v písomnom vyhlásení, ktoré poslal Gipsy Television. 

Tanko tiež tvrdí, že niektorí kandidáti sa vyhrážajú tým Rómom, ktorí vykonávajú aktivačné práce. "Starostovia sa výhražajú, že ak im Rómovia nedajú svoj hlas v komunálnych voľbách, na aktivačné práce ani nemusia chodiť." Podľa Tanka sa tak deje v košickom a prešovskom kraji. Predseda strany SRÚS priame dôkazy, ktoré by jeho slová potvrdili, nezverejnil. Politológovia, ale tvrdia, že kupovanie hlasov v rómskych komunitách je pri každých voľbách je reálne.

Komunálne voľby sa uskutočnia 15. novembra 2014. František Tanko je predsedom 20-člennej Ústrednej volebnej komisie. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.