Belgicko/ Brusel, 12.12.2014 SPRÁVY

EK chce pomôcť najodkázalejším! Slovenku dá 55 miliónov eur

ilustračné foto Gipsy Television

Európska Komisia schválila Slovenský Operačný Program na použitie nového štrukturálneho fondu Európskej pomoci pre najodkázanejšie osoby (FEAD). Slovensko získa z fondu 55 miliónov EUR.

Slovensko získa z fondu 55 miliónov EUR na obdobie 2014-2020 na zabezpečenie jedla a základnej materiálnej pomoci pre najodkázanejšie osoby v našej krajine.

"Vrelo vítam program FEAD pre Slovensko, ktorí ponúkne potrebné zdroje pre tých, ktorý to najviac potrebujú. Európska únia je plne odhodlaná pomáhať svojim najodkázanejším občanom, a ja som presvedčená, že tento program významne prispeje k ich sociálnej integrácii v krajine," povedala komisárka pre zamestnanosť a sociálne záležitosti Marianne Thyssen.

Na Slovensku bude FEAD poskytovať potravinové balíčky, rovnako ako teplé jedlá bezdomovcom. Bude tiež dodávať potraviny získané z darov, rovnako ako balíčky so základnými hygienickými potrebami. Domácnosti odkázané na dávky v hmotnej núdzi budú hlavnými príjemcami pomoci, ktorá bude doplnená o aktivity v oblasti sociálneho začlenenia.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.