22.07.2023 SHOWBIZ

Zomrela Josephine Chaplinová, dcéra legendárneho Charlieho Chaplina.

Na fotografii je Josephine so svojim otcom Charlie Chaplinom. Zdroj: FB/Charlie Chaplin

Josephine sa narodila v meste Santa Monica v americkom štáte Kalifornia v roku 1949 a bola jedným z Chlaplinových 11 detí.

Vo veku 74 rokov zomrela v Paríži Josephine Chaplinová, dcéra legendárneho britského komika Charlieho Chaplina. 

Herečka Josephine Chaplinová zomrela ešte vo štvrtok 13. júla, spresnila v piatok americká tlač s odvolaním sa na vyjadrenia jej rodiny. Príbuzní predtým jej úmrtie ohlásili prostredníctvom smútočného oznámenia vo francúzskom denníku Le Figaro.

Josephine sa narodila v meste Santa Monica v americkom štáte Kalifornia v roku 1949 a bola jedným z Chlaplinových 11 detí. Narodila sa v jeho manželskom zväzku s herečkou Oonou Chaplinovou (1925 - 1991), dcérou amerického dramatika a laureáta Nobelovej ceny za literatúru Eugenea O'Neilla.

Josephine Chaplinová sa preslávila rolou May vo filmovej adaptácii deviatich Príbehov z Cantebury od anglického básnika a autora Geoffreya Chaucera z roku 1972, ktorú režíroval Pier Paolo Pasolini.

Samotný Chaplin - herec, režisér a producent sa narodil v roku 1889 v Anglicku v rómskom voze neďaleko Birminghamu. Miesto, kde prišiel na svet sa volalo Čierna záplata a bolo známe tým, že tam žila veľká komunita kočovných Rómov. Ľútosť nad zaobchádzaním s Rómami v nacistickom Nemecku ho viedla k vytvoreniu postavy Hitlera vo filme Veľký Diktátor z roku 1940.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.