07.10.2018 SPRÁVY

VOĽBY: Gipsy Television ponúkla politickým stranám priestor na prezentáciu. Ani jedna túto možnosť nevyužila!

ilustračné foto TASR

Gipsy Television oslovila v polovici septembra dve aktívne rómske politické strany a Most Híd s tým, že ponúkla priestor na prezentáciu ich rómskym kandidátom. Túto možnosť doteraz nevyužili.

Voľby do obecných a mestských zastupiteľstiev budú na Slovensku 10. novembra. O post poslanca, starostu a primátora sa budú uchádzať aj rómski kandidáti.

Rómska internetová televízia preto oslovila v polovici septembra prostredníctvom emailovej pošty viaceré politické strany a hnutia. Aj na základe prieskumu sa ukázalo, že rómskych kandidátov budú mať dve rómske strany a Most Híd. Aj tie Gipsy Television kontaktovala a ponúkla ich kandidátom priestor na prezentáciu.

Rómski politici záujem o propagáciu zrejme nemajú!

Ponuku na prezentáciu dostala Strana rómskej koalície (SRK), Rómska Iniciatíva Slovenska (RIS) a Most Híd. Na požiadavku ihneď zareagoval Most Híd. Jeho hovorkyňa sľúbila, že nám zoznam kandidátov pošle do niekľkých dní. Redakcia ho doteraz neobdržala.

Po dvoch týždňoch sa ozvala aj Rómska Iniciatíva Slovenska s tým, že sa ospravedlňuje za neskorú reakciu. Zoznam jej kandidátov nám tiež neposlala. Vraj tak urobí až týždeň pred voľbami. 

Strana rómskej koalície na požiadavku Gipsy Television nereagovala vôbec.

Niektorí kandidáti pritom často kritizujú rómske médiá, že v nich nedostávajú priestor. Otázne preto je, či oň aj reálne majú záujem, alebo len takýmto spôsobom vytĺkajú politický kapitál s cieľom upriamiť na seba pozornosť.

Prosíme preto jednotlivých rómskych kandidátov, aby nás kontaktovali prostredníctvom emailu: info@gipsytv.eu. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.