GIPSY TELEVISION: Počas volieb jednotkou medzi rómskymi webmi

ilustračné foto

Bratislava 30. novembra 2010 (Gipsy Television/Katarína Mrňová) - Online spravodajstvo z regiónov Slovenska, ktoré svojim návštevníkom priniesla rómska internetová televízia Vyšehradskej štvorky (V4) počas komunálnych volieb si pozrelo viac ako 6 tisíc ľudí.

Komunálne voľby boli počas minulej soboty top aktualitou na Slovensku. Gipsy Television preto priniesla návštevníkom portálu ako jediné rómske elektronické médium online spravodajstvo zo všetkých kútov Slovenska. „Celkovo išlo o 18 tlačových správ. Boli medzi nimi naše články aj nášho partnera Tlačovej agentúry SR," povedal riaditeľ Gipsy Television Jozef Zeman.

 

Rómska internetová televízia publikovala aktuálne správy aj v rámci svojho profilu na sociálnej sieti facebook. „Všetky články, ktoré súviseli s Rómami a s voľbami sa zobrazili v takmer 6.700 profiloch. Najúspešnejším článkom bol ten o trestnom oznámení v súvislosti so zvážaním Rómov v Kežmarku. Pozrelo si ho 880 ľudí. Navyše sme ako prví zo slovenských médií upozornili na nekalé praktiky volebných kandidátov v Kráľovskom Chlmci.  Portál počas volieb navštívili ľudia z Mexika, Austrálie, Spojených štátov, Írska, Anglicka, Rumunska, Srbska či Slovinska," dodáva Zeman.

 

Rómska internetová televízia "Gipsy Television" spustila svoj web v auguste 2010, ako prvá menšinová televízia na Slovensku. Jej cieľom je podporiť rómsku národnostnú menšinu v oblasti sociálnej politiky, školstva, zdravotníctva, ľudských práv a diskriminácie. Gipsy Television už o pár dní spustí plnohodnotné vysielanie.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.