BRATISLAVA: Muž popravil 6 člennú rómsku rodinu

foto janforman.com

Bratislava 30. augusta 2010 (Gipsy Television) - Dnes krátko pred 10.00 hod sme na linke 158 prijali oznámenie, že na ulici Pavla Horova v Bratislave v jednom z bytov došlo k streľbe. Na miesto sa v priebehu dvoch minút dostavila hliadka, ktorá toto oznámenie preverila a potvrdila.

Bezodkladne boli na miesto vyslané aj ďalšie zložky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave, zložky Prezídia PZ a početné hliadky okresných riaditeľstiev. Policajti celé sídlisko a jeho blízke okolie uzatvorili, vykonávali všetky potrebné opatrenia na zabránenie ďalšieho páchania trestnej činnosti ako aj na ochranu ľudských životov a zdravia. Podľa súčasných zistení zomrelo v dôsledku streľby 8 osôb a 13 osôb bolo zranených. 10 osôb bolo hospitalizovaných a 3 osoby boli po ošetrení prepustené z nemocnice na vlastnú žiadosť. Jedným zo zranených bol aj policajt, ktorý je v súčasnosti hospitalizovaný v Ružinovskej nemocnici. Zranenými osobami sú občania Slovenskej republiky, jednou zranenou osobou bol občan Českej republiky.


Päť obetí ozbrojeného páchateľa sa nachádzalo v byte na 3. poschodí na ulici Pavla Horova. Všetky obete utrpeli strelné zranenia, ktorým na mieste podľahli. Podľa doterajších zistení ide o príslušníkov jednej rodiny. Šiesta obeť, ktorá tiež mala patriť medzi rodinných príslušníkov nachádzajúcich sa v byte bola nájdená pri vchode do obytného domu na ulici Pavla Horova. Krátko pred 17.00 hod sme prijali oznámenie, že v jednom byte na 5.poschodí na ulici Jána Smreka sa nachádza telo ženy, ktorá nejaví známky života. Policajti toto oznámenie okamžite preverili a zistili, že ide o 52-ročnú ženu, ktorá sa v čase streľby nachádzala pravdepodobne v blízkosti balkóna bytu, kde ju zasiahla jedna z rán, vystrelených páchateľom.

Útočníkom bol podľa doterajších zistení 48-ročný muž z Devínskej Novej Vsi, ktorý taktiež podľahol strelným zraneniam, ktoré utrpel v tvárovej a lebečnej časti. Pri jeho tele policajti zaistili samopal vzor 58. Okrem tejto zbrane mal pri sebe ďalšie dve krátke guľové zbrane a niekoľko plných zásobníkov. Všetky tieto zbrane mal muž v legálnej držbe. Od predpoludnia sa na mieste činu nachádzajú policajné zložky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave a okresných riaditeľstiev PZ a vykonávajú tu neodkladné a neopakovateľné úkony. Vzhľadom na rozsah miesta činu a početné obete, ako aj materiálne škody, požiadala polícia občanov, aby hlásili každé poškodenie majetku, ku ktorému mohlo dôjsť v súvislosti so streľbou.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy v časti štádia pokusu, v časti dokonaný. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie poskytne polícia ďalšie informácie hneď, ako to bude možné.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.