16.08.2018 SPRÁVY

Asistenti osvety zdravia pracujú už aj v nemocniciach.

archívne foto Gipsy Television

Asistenti osvety zdravia od júna pracujú už aj v nemocniciach. Ministerstvo zdravotníctva, ako ich zamestnávateľ, tak zatiaľ umožnil ôsmim asistentom pracovať v zdravotníckych zariadeniach.

Asistenti osvety zdravia, čiže Rómovia, ktorí pomáhajú svojej komunite v prípade ľahkých zdravotných komplikácií pracujú v 248 lokalitách. Majú 24 koordinátorov a na ústredí v Bratislave pracuje ďalších 15 ľudí. 

"Zdravé regióny sú lídrom v oblasti realizácie zdravotnej mediácie v prostredí marginalizovaných rómskych komunít a ako jedna z mála organizácií v Európe zamestnáva viac ako 86% zamestnancov z prostredia MRK čím im zároveň poskytuje zmysluplnú príležitosť pracovnej realizácie a kontinuálneho vzdelávania," uviedla pre Gipsy Television hovorkyňa ministerstva zdravotníctva, Zuzana Eliášová.

Asistenti osvety zdravia sú už aj v Bratislavskom kraji.

Asistenti osvety zdravia sú realitou už aj v Bratislavskom kraji, prioritne v 7 obciach. "K 8.8.2017 nastupuje do pracovného pomeru na pozíciu AOZ posledný zo 7 asistentov osvety zdravia pracujúcich na plný pracovný úväzok.  Pre tento projekt je zamestnaný jeden koordinátor a manažér hlavnej aktivity," vysvetlila hovorkyňa rezortu zdravotníctva.

Asistenti osvety zdravia pôsobia v Plaveckom Štvrtku, v obci Závod, Rohožník, Malé Leváre, Vysoká pri Morave, Záhorská Ves a v meste Malacky a v Pezinku v lokalite Glejovka.

Financovanie projektu je zabezpečené cez eurofondy v prvej fáze do konca roka 2019 a následne do júna 2020. Ministerstva zdravotníctva sme sa preto opýtali čo bude po dvoch rokoch s 288 zamestnancami.

"Príspevková organizácia, má všetky predpoklady k tomu, aby sa aj po ukončení financovania projektu zo zdrojov EŠIF, ďalej zamestnávala asistentov osvety zdravia a realizovala aktivity. Rozsah obcí a počet asistentov bude upravený na základe výstupov zo stanovenia zdravotných potrieb v MRK, ktoré prebieha v súčasnosti," dodala Z. Eliášová v rozhovore pre Gipsy Television.

Hľadajú ďalších ľudí do tímu.

Aj keď v obciach a mestách pracuje 241 asistentov, do lokalít, kde žijú Rómovia potrebujú ešte ďalších 25 ľudí. Štátna príspevková organizácia Zdravé regióny preto vyhlásila výberové konania. 



Termín výberového konania:

24. 7. 2018 – 09. 8. 2018

Pozícia:

Asistent/ka osvety zdravia

Počet voľných miest:

25

Predpokladaný dátum nástupu:

01.09.2018

 

Por. číslo

Obec

Okres

1.

Banská Bystrica

Banská Bystrica

2.

Cabaj-Čápor

Nitra

3.

Čierna nad Tisou

Trebišov

4.

Hermanovce

Prešov

5.

Hlohovec

Hlohovec

6.

Nitra – Orechov dvor

Nitra

7.

Chmiňany

Prešov

8.

Komárno

Komárno

9.

Komjatice

Nové Zámky

10.

Košice – Luník IX

Košice

11.

Levice

Levice

12.

Lipany

Sabinov

13.

Ratková

Revúca

14.

Mirkovce

Prešov

15.

Nitra – mesto

Nitra

16.

Petrovany

Prešov

17.

Pohorelá

Brezno

18.

Prašník

Piešťany

19.

Rokycany

Prešov

20.

Sirk

Revúca

21.

Svinia

Prešov

22.

Šarišská Poruba

Prešov

23.

Vaľkovňa

Brezno

24.

Zlaté Klasy

Dunajská Streda

25.

Markušovce

Spišská Nová Ves



Viac informácií o aktuálnych výberových konaniach nájdete TU 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.