28.04.2021 Zaujímavosti

Pápež vyzýva veriacich, aby sa v máji modlili za ukončenie pandémie.

Foto: Gipsy Television

Mesiac máj bude venovaný modlitbám za rýchle ukončenie koronavírusovej pandémie - pápež František vyzýva ľudí na všetkých pútnických miestach na celom svete, aby sa zapojili do iniciatívy "modlitebný maratón".

Každý deň počas mája by sa mali kňazi, veriaci a ich rodiny pomodliť ruženec najmä za osoby mimoriadne zasiahnuté pandémiou covidu. Ide napríklad o tých, čo sa pre protipandemické opatrenia nemohli rozlúčiť so svojimi zomierajúcimi príbuznými, o ľudí bez domova či o osoby žijúce v chudobe. Pápež sa tiež chce modliť za zdravotníkov, ktorí sú súčasťou boja proti pandémii.

Pápež pozýva ľudí na všetkých pútnických miestach, aby sa v miestnych jazykoch modlili za obnovu spoločenského života, práce i mnohých aktivít, ktoré boli prerušené v súvislosti s pandémiou. Hlava katolíckej cirkvi spolu s veriacimi májové modlitby otvorí i ukončí.

Najvyšší pontifex sa bude 1. mája modliť v Bazilike sv. Petra vo Vatikáne pred ikonou Panny Márie zo 7 storočia. Požehná tiež ružence zhotovené pri tejto príležitosti, ktoré sa následne rozošlú do 30 pútnických kostolov. Na modlitbe sa zúčastnia rodiny z farností v Ríme a jeho okolia. Modlitby za okamžité ukončenie pandémie pápež zavŕši 31. mája vo Vatikánskych záhradách.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.