Martin, 26.11.2015 SPRÁVY

ZDENKA LACKOVÁ: Zomrela úspešná podnikateľka a aktivistka.

foto Gipsy Television

Úspešná podnikateľka a rómska aktivistka Zdenka Lacková prehrala boj so zákernou chorobou len niekoľko dní pred svojimi 65-timi narodeninami.

„O svojej chorobe veľmi nehovorila a už vôbec sa nikomu nesťažovala. Aj v takejto situácii myslela skôr na druhých ako na seba,“ povedala pre Turiec Sme jej neter Andrea Gábrišová.

Zdenka Lacková z Martina bola príkladom toho, že ak človek na sebe pracuje, môže dokázať veľa. Najskôr pracovala ako pomocná kuchárka v základnej škole. Po revolúcii sa rozhodla ísť vlastnou cestou. Jej manžel v ich štvorizbovom byte prerobil špajzu, aby tam v dvoch rúrach mohla piecť koláče. Neskôr si otvorila pekáreň, ktorá dnes zásobuje obchody takmer v celom stredoslovenskom regióne.


V roku 2012 štáb Gipsy Television navštívil Zdenku Lackovú, pretože je a bola inšpiráciou pre mnohých ľudí.

Pozrite si reportáž o Zdenke Lackovej

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.