26.05.2022 SPRÁVY

Vláda schválila stanovisko SR k dohovoru na ochranu národnostných menšín.

Vláda na dnešnom rokovaní schválila stanovisko Slovenska k piatemu posudku o implementácii rámcového dohovoru na ochranu národnostných menšín. Jeho obsah ostáva až do momentu oficiálneho zverejnenia Radou Európy dôverný. Vláda ho preto zatiaľ nezverejnila.

"Slovenská republika reaguje v rámci predkladaného materiálu na Piatu hodnotiacu správu Poradného výboru Rámcového dohovoru na ochranu národnostných menšín a na najnaliehavejšie tvrdenia a komentáre, prípadne poskytuje aktualizované informácie, týkajúce sa jednotlivých zistení," uvádza sa v predkladacej správe. Slovensko sa nachádza v piatom kole monitoringu plnenia záväzkov vyplývajúcich z dohovoru.

Rámcový dohovor bol prijatý Výborom ministrov Rady Európy 10. novembra 1994 a za SR podpísaný 1. februára 1995. Jeho cieľom je špecifikácia právnych princípov, kt

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Extra s Davide Cibuľom synom slávneho lekára.

Rozhovory so zajímavými hosťami, o ktorých verejnosť nevie. Inšpiratívne príbehy. Fakty bez bulváru. O tom je nová relácia Gipsy Television s názvom EXTRA, ktorú moderuje tvár televízie TA3 Jozef Šivák.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.