29.08.2019 SPRÁVY

VIDEO: Prezidentka Z. Čaputová navštívila vernisáž rómskej režisérky.

Foto: Gipsy Television

Pri príležitosti 75. výročia Slovenského národnodné povstania sa dnes v Banskej Bystrici uskutočnila vernisáž pod názvom Rómovia v odboji. Organizovala ju mladá rómska režisérka Vera Lacková.

Rómovia v odboji, tak sa volá vernisáž režisérky a niekdajšej reportérky Gipsy Television Very Lackovej. Keďže filmárka pripravuje dlhometrážny dokumentárny film o rómskych partizánoch, pri tejto príležitosti vznikla aj jej výstava.

Slovensko si dnes pripomína 75. výročie Slovenského národného povstania. Lackovej vernisáž sa preto uskutočnila v Banskej Bystrici, kde prebiehali aj celoštátne oslavy za účasti najvyšších štátnych činiteľov. Vernisáž navštívilia prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Vernisáž si môžete pozrieť v záhrade Chavivy Reik v Banskej Bystrici do 8. októbra. 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.