Detva, 15.07.2015 SPRÁVY

Študentka farmácie si prežila peklo: Na folklórnych slávnostiach jej zlomili sánku!

Jubilejný 50. ročník Folklórnych slávností pod Poľanou má smutnú dohru. Na 22 Terezku zaútočil podľa jej slov holohlavý mladík. Prípad už vyšetruje polícia.

Podgurážení muži najskôr vykrikovali „utečenci “a následne študentke farmácie jeden z nich zlomil palicou sánku na dvoch miestach. Rodina 22 dievčiny ako aj vedenie mesta sú z rasistického útoku na slávnostiach šokované. „V sobotu večer sa dcéra stretla s kamarátkou, ktorú dlho nevidela. Dohodli sme sa, že bude spať v jej stane," hovorí Terezkin otec Roman.

„Až doma sa priznala, čo sa jej stalo. Opuchla jej tvár a mala neznesiteľné bolesti.Prezradila, že nadránom sa vybrala zo stanu na toaletu a po ceste naspäť ju napadol holohlavý mladík. Palicou ju udrel po sánke,“ povedal Roman B.



Terezka už po ceste na toaletu vraj počula, ako skupina mužov vykrikovala „utečenci“, no ona si ich nevšímala. Zranená študentka farmácie skončila v martinskej nemocnici, kde ju museli operovať. „Pacientka utrpela dvojnásobnú zlomeninu sánky v oblasti tela sánky a kĺbového výbežku sánky. Určite sa bude najbližší mesiac liečiť,“ informovala prednostka nemocnice Dagmar Statelová.

Otec napadnutej Rómky už podal na polícii trestné oznámenie pre podozrenie z ublíženia na zdraví. Terezka o hrôzostrašnom zážitku napísala na sociálnej sieti. „Neverila som, že sa to môže stať a ešte v Detve. Vďaka tomu, že mám tmavšiu pleť, mám zlomenú sánku na dvoch miestach. Ľudia, dávajte si pozor, svet je zlý.“ Vedenie mesta vyjadrilo ľútosť nad fyzickým útokom na účinkujúcu, ktorú poznajú ako slušné dievča milujúce folklór.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.