REFERENDUM: Na Dúžavskej ceste v R. Sobote bol hlasovať len jeden Róm

foto TASR

Rimavská Sobota 18. septembra 2010 (TASR) - Na sídlisku Dúžavská cesta v okrese Rimavská Sobota, kde žije približne tisíc Rómov, prišiel doposiaľ vyjadriť svoj názor v referende len jeden občan.

Podľa predsedníčky komisie pre referendum Valérie Markotánovej Rómovia, ktorí na sídlisku bývajú, o ľudovom hlasovaní nevedia takmer vôbec nič. "Sú málo informovaní, a preto sa referenda nezúčastňujú. Nevieme, ako môžeme účasť ovplyvniť, no predpokladám, že do večera príde maximálne desať ľudí," domnieva sa Markotánová. Ako uviedol predseda nájomcov bytov na Dúžavskej ceste Zoltán Farkaš, Rómovia nevedia, čo referendum je. "Nikto im to nevysvetlil a oni o tom nemajú takmer žiadne informácie, preto ani nepôjdu hlasovať," zakončil. Na sídlisku je 538 oprávnených osôb, ktoré sa môžu vyjadriť v dnešnom referende.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.