POLÍCIA: Niektorí Rómovia už pracujú ako policajní špecialisti

ilustračné foto TASR

Bratislava, 9. augusta 2013 - (Gipsy Television) Niektorí Rómovia, ktorí prejavili záujem o prácu v Policajnom zbore už pôsobia v lokalitách, kde žijú Rómovia ako policajní špecialisti. Splnomocnenec Pollák aj Ministerstvo vnútra chcú však viac takýchto ľudí v teréne.
"Je to vec na ktorej chce Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity aj ja osobne pracovať. Už dlhšie rozprávame s ministrom vnútra o tom, aby sme našli priestor pre Rómov v Policajnom zbore a verím, že aj táto pozícia bude predĺženou rukou rôznych stratégií a reforiem, aby sa životy v rómskych komunitách zmenili," povedal pre Gipsy Television splnomocnenec Peter Pollák.
 
Pollák otvorene hovorí o prioritných pozíciach, ktoré musia pracovať s menšinou v teréne. "Asistent učiteľa, zdravotný asistent, sociálny pracovník a policajný špecialista. Prostredníctvom nich môžeme realizovať zmeny v rómskych komunitách," vyvsetlil Pollák pre Gipsy Television.  
 
 
 
 
Podľa informácií Gipsy Television niektorí Rómovia, ktorí splnili podmienky, už pracujú v Policajnom zbore. O stanovisko, koľko ľudí si už takto našlo prácu sme požiadali rezort vnútra. Správu preto budeme aktualizovať.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.