Bratislava, 23.03.2015 SPRÁVY

NADÁCIA SPP: Vyhlásila grantový program Opora. Uzávierka je 13. apríla.

ilustračné foto

Nadácia SPP už ôsmy rok podporuje sociálne znevýhodnených ľudí v plnohodnotnom začlenení do spoločnosti a pomáha im na ceste k osamostatneniu sa prostredníctvom svojho grantového programu Opora.

O grant sa môžu uchádzať mimovládne organizácie poskytujúce verejno-prospešné služby, občianske združenia, účelové zariadenia cirkví, nadácie a neinvestičné fondy, štátne organizácie a zariadenia poskytujúce sociálne služby, špeciálne školy a iní poskytovatelia sociálnej pomoci.

Hlavným motívom grantového programu je vypracovať individuálne cielený plán pre konkrétneho klienta so špeciálnymi potrebami a zlepšiť možnosť jeho integrácie do bežného života. Cieľom je, aby sa vďaka podpore jeho zručností dokázal v čo najväčšej možnej miere rozhodovať o vlastnom živote. Primárne je program zameraný na telesne, mentálne alebo zmyslovo znevýhodnených ľudí, opustené alebo inak ohrozené deti, mládež i starších ľudí, týrané ženy, či ľudí bez domova.

Súčasťou žiadosti je návrh individuálneho plánu rozvoja osobnosti (IPRO) s podrobným opisom potrieb i služieb a jeho individuálnymi potrebami.

„SPP je dlhodobo lídrom medzi dodávateľmi energií a má tak dosah na 1,3 milióna odberných miest vo všetkých regiónoch. Toto postavenie berieme ako veľký záväzok, aby sme prostredníctvom Nadácie SPP podali pomocnú ruku ľuďom, ktorí bojujú s nepriazňou osudu či hendikepom,“ povedal Ondrej Šebesta, správca Nadácie SPP. a Celková výška tohtoročnej podpory je 50 000 eur, v rámci ktorej chce Nadácia SPP zlepšiť životy čo najväčšieho počtu ľudí po celom Slovensku. 

Uzávierka je do 13. apríla 2015. Viac informácií www.nadaciaspp.egrant.sk.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.