19.06.2020 SPRÁVY

Meteorológovia varujú pred dažďom a búrkami, hrozia i povodne.

V niektorých okresoch Žilinského a Trenčianskeho kraja môže počas piatka pršať, na východnom Slovensku a v niektorých okresoch stredného Slovenska sa zas môžu vyskytnúť búrky.

V súvislosti s búrkami vydali meteorológovia výstrahu prvého stupňa, v niektorých okresoch v Košickom a Prešovskom kraji platí do polnoci, v Banskobystrickom a Žilinskom kraji do 20.00 hodiny.

V okresoch na severe Slovenska sa ojedinele očakáva výskyt dažďa s úhrnom zrážok 40 - 60 milimetrov. „Vyskytnúť sa môžu aj búrky sprevádzané krátkodobými, ale intenzívnymi lejakmi, ktorých intenzita v priebehu 30 minút môže dosiahnuť 20 - 30 milimetrov,“ tvrdia meteorológovia. Výstraha prvého stupňa pred dažďom platí do soboty 6.00 hodiny ráno.

Na severe krajiny v niektorých okresoch Žilinského a Trenčianskeho kraja meteorológovia vydali hydrologickú výstrahu prvého stupňa pred povodňou z trvalého dažďa. V okrese Prievidza zas platí hydrologická výstraha prvého stupňa pred povodňami.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.