Čemerné, 22.12.2016 SPRÁVY

ČEMERNÉ: Titul Zlatý rómsky slávik si odniesol nevidiaci Ján Cina.

foto OZ Európa

Vo Vranovskej mestskej časti Čemerné sa uskutočnil 14. ročník speváckej súťaže Zlatý rómsky slávik. Organizátorom bolo občianske združenie Európa a tamojšie Hornozemplínske osvetové stredisko.

O titul bojovalo 11 amatérskych spevákov. Ich výkony hodnotili organizátori, líder kapely Gipsy Culy - Jozef Lovas a súrodenci Ferkovci, ktorí sa objavili vo finále súťaže Československo má talent. Spevácku súťaž moderoval redaktor Gipsy Television Erik Hilár Lakatošovie. 

Víťazom súťaže sa stal Ján Cina z Andrejova. Striebornou slávicou sa stala Denisa Nováková. Tretie miesto obsadila Silvia Slivková. Okrem pohárov a diplomov si víťaz odniesol televízor a dievčatá smartfóny. Podujatie bolo realizované vďaka finančnej podpore Úradu vlády SR, program Kultúra národnostných menšín 2016.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.