05.11.2020 SPRÁVY

HRABUŠICE: Rómovia sa sťažujú na zlé cesty. Poškodzujú im vraj autá.

Foto: Gipsy Television

Rómovia z Hrabušíc sa dlhé roky sťažujú na zlú cestnú komunikáciu. Je v dezolátnom stave a poškodzuje im autá. O pomoc žiadali aj obec. Tá má, ale ruky zviazané.

Väčšina Rómov v obci Hrabušice býva na letnej a zimnej ulici. Práve tam sú cesty v najhoršom stave. Výtlky na cestách sa zatiaľ riešili len posypom makadamu. „Odkedy som sa narodila, nie sú v poriadku. Raz bola opravovaná cesta, keď sa robil plyn a kanalizácia, ale prešlo jedno auto a sme boli tam, kde predtým,“ povedala pre Gipsy Television nespokojná obyvateľka Martina Kráľovičová.

Zlý stav ciest spôsobuje obyvateľom i škody na autách. „Máme dve autá a bojíme sa. Stále do opráv vrážame peniaze, či je to podvozok a podobne. Náklady sú veľké na tie autá,“ uviedla Gabriela Červeňáková. Samospráva obce eviduje sťažnosti a o probléme vie. Podľa starostky, ale vyriešiť tento dlhoročný problém, nie je také jednoduché.

"Od roku 2013, pochybením niekoho, sme boli zapísaný ako duplicitný vlastník a na základe toho sme podali žalobu, aby súd určil správneho vlastníka časti zimnej ulice. Žaloba bola na súde podaná, uvidíme ako dlho to bude trvať,“ uviedla pre Gipsy Television starostka obce Jana Skokanová. 

„Prosím vás, 8 rokov sa nič nedeje, čo by riešila,“ povedala nespokojná obyvateľka Červeňáková. Starostka sľubuje, že tá časť, ktorá je vo výlučnom vlastníctve obce, čiže časť zimnej ulice sa bude opravovať v priebehu dvoch týždňov. Viac sa dozviete v reportáži.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.