GIPSY TELEVISION: Sledujte naživo hodnotenie novej stratégie EP na začlenenie Rómov

Bratislava 5. apríla 2011 (Gipsy Television/ Paulína Janová) - Politické skupiny Európskeho parlamentu dnes budú analyzovať opatrenia, ktorých cieľom je lepšia integrácia rómskeho obyvateľstva. Diskusia zástupcov jednotlivých skupín je naplánovaná na 15.30 hod., krátko potom, ako tieto opatrenia schváli Európska komisia.

Opatrenia poslancom predstaví Viviane Reding, komisárka pre spravodlivosť, základné práva a občianstvo a László Andor, komisár pre zamestnanosť, sociálne záležitosti a začlenenie. Medzi priority Európskeho parlamentu v oblasti začlenenia Rómov patrí rovnaký prístup k zamestnaniu, vzdelaniu, zdravotnej starostlivosti a ubytovaniu, ako aj ochrana základných práv a efektívnejšie využitie prostriedkov EÚ.

 

 

Diskusiu môžete sledovať naživo tu dnes o 15.30 hodine.

 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.