Praha, 30.03.2016 SPRÁVY

KHAMORO: Hľadá 4 Slovákov. Slávny festival organizuje tréning.

foto khamoro.cz

Svetový rómsky festival Khamoro bude organizovať počas festivalu tréning pre mladých ľudí, ktorí chcú organizovať kultúrne podujatia na profesionálnej úrovni. Česi hľadajú štyroch Slovákov. 

"Hlavným cieľom tohto tréningu je podporiť tvorivosť a rozvíjať organizačné schopnosti mladých Rómov v oblasti produkcie kultúrnych programov. Existuje veľa talentovaných a vzdelaných rómskych umelcov, ale len málo z nich študovalo kultúrny manažment alebo malo možnosť stať sa súčasťou produkčného tímu kultúrnej udalosti na profesionálnej úrovni," uviedla pre Gipsy Television Denisa Horváthová z občianskeho združenia Slovo 21, ktoré festival Khamoro organizuje.

Tréning "Khamoro zdieľa skúsenosti" sa uskutoční v dňoch 29. 5. - 4. 6. 2016 v Prahe. Práve vtedy sa uskutoční aj spomínaný festival Khamoro.


"Na základe predchádzajúcich skúseností sme zistili, že najúčinnejší spôsob, ako zapojiť mladých ľudí s určitou praxou, je zúčastniť sa priamo produkcie veľkého festivalu ako je Khamoro. Program tréningu bude obsahovať teoretickú časť, čo je tvorba programu, dramaturgia, výber umelcov, technická podpora, zloženie tímu, PR a mediálne pokrytie či fundraising. Tréning bude pozostávať aj z praktickej časti, čo je príprava podujatí festivalu," dodala Horváthová. 

Kto sa môže prihlásiť?

- mladí Rómovia vo veku od 20 do 30 rokov, ktorí majú veľký záujem v budúcnosti realizovať kultúrne podujatia a už majú určitú skúsenosť s organizovaním kultúrne akcie

- životopis

- motivačný list

Životopis a motivačný list pošlite do 10.4.2016 na e-mail: slovo21@centrum.cz

Všetky náklady spojené s tréningom ako je strava, ubytovanie, cestovné sú hradené. Pre tréning organizátori vyberú 4 Slovákov. Poplatok, ktorý sa v prípade absolvovania celého programu vracia je 18 Eur.


Všetci účastníci dostanú akreditáciu na festival Khamoro a certifikát o absolvovaní týždenného tréningu Khamoro zdieľa skúsenosti. Tí najúspešnejší sa potom budú podieľať na prípravách nasledujúceho ročníka Svetového rómskeho festivalu Khamoro.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.