Bratislava, 15.11.2015 SPRÁVY

Gipsy Television získala ocenenie Roma Spirit 2015 v kategórii Médiá.

foto Gipsy Television

Rómska internetová televízia získala ocenenie Roma Spirit 2015. V kategórii Médiá bola nominovaná organizácia Jekhetane-Spolu a bloger Braňo Oláh. 

V nedeľu sa v bratislavskom divadle Nová scéna rozdeľovali ocenenia Roma Spirit 2015. Organizátor, Asociácia pre kultúru, vzdelávanie a komunikáciu, ocenil za prácu v prospech rómskej národnostnej menšiny mimovládnu organizáciu, osobnosť, obec a mesto, spoločnosť, firmu a zamestnávateľa, čin roka a médium.

Práve v kategórii Médiá si hlavnú cenu odniesla Gipsy Television. Dôvodom bolo to, že rómska internetová televízia vytvorila inkubátor pre začínajúcich rómskych novinárov a pre šírenie pozitívnych informácií o Rómoch. "Veľmi si vážime toto ocenenie, ktoré prišlo po 5 ročnej práci. Ďakujeme čitateľom, divákom za priazeň. Táto cena je aj ich," povedal odborný garant Gipsy Television Jozef Šivák.

Záznam z udeľovanie cien Roma Spirit 2015 odvysiela RTVS 21. novembra na Dvojke. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Extra s Davide Cibuľom synom slávneho lekára.

Rozhovory so zajímavými hosťami, o ktorých verejnosť nevie. Inšpiratívne príbehy. Fakty bez bulváru. O tom je nová relácia Gipsy Television s názvom EXTRA, ktorú moderuje tvár televízie TA3 Jozef Šivák.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.