01.11.2018 SHOWBIZ

Igor Kmeťo vytočil Ľuba Virága! Dôvodom je pieseň Načo pôjdem domov.

Ak v nejakom bare či na zábave počujeme skladbu Načo pôjdem domov, každý ju ihneď priradí k Igorovi Kmeťovi staršiemu. Skladbu, ale v skutočnosti zložil spevák a skladateľ Ľubo Virág.

Zdá sa, že Ľubovi Virágovi pretiekla trpezlivosť. Spôsobili to slová Igora Kmeťa staršieho, ktorý v markízackej relácii Chart show hovoril o tom, ako vznikla spomínaná pieseň. „Tvrdil, že je to rómska pesnička preložená do slovenčiny. Neprekáža mi, keď si to ľudia myslia, ale on dobre vie, že som ju napísal ja,“ povedal Virág pre PLUS7DNÍ.

Podľa Virága, za vyše dvadsať rokov si skladbu privlastnilo veľa umelcov, nielen Igor Kmeťo. „Spievajú to všetci a nikto sa ma nikdy nespýtal, či môže. Pieseň odznela dokonca aj vo filme Zdenka Trošku a ja z toho nemám ani cent,“ povedal spevák a skladateľ pre PLUS7DNÍ.

Skladba Načo pôjdem domov nie je registrovaná v Slovenskom ochrannom zväze autorskom (SOZA), čo priznáva aj Ľubo Virág.

"Slušnosť však káže spýtať sa, keď chcem pracovať s cudzím dielom. Ale Kmeťo spieva Načo pôjdem domov na každom vystúpení a má na tú pieseň aj videoklip. Asi mu to zakážem. Zarába na mne celé roky a nakoniec ma zaprie? Kandráč spieva tri moje hity, ale je slušný a povie, kto je autor. Rovnako Vidiek a mnoho iných,“ dodal Virág pre týždenník PLUS7DNÍ.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.