VARNSDORF: Extrémisti opäť demonštrovali proti Rómom

ceskenoviny.cz

Varnsdorf 11. septembra 2011 (TASR/ Gipsy Television/ Katarína Mrňová) - Napätie na severe Čiech, v tzv. Šluknovskom výbežku, sa včera v skorých večerných hodinách opätovne zvýšilo. Kým protirómska akcia Demokratickej strany sociálnej spravodlivosti (DSSS) v Novom Bore prebehla pred niekoľkými hodinami relatívne pokojne, vo Varnsdorfe sa asi 1000 pravicových radikálov vybralo na neohlásený pochod smerom k ubytovni Rómov. Pozrite sa ako tam vyzeralo.

Do cesty sa im podľa informácií Českej televízie postavilo asi 600 príslušníkov policajného zboru, ktorých extrémisti spoza miestnych obyvateľov na čele pochodu zasypali kameňmi, fľašami a delobuchmi. Policajti preto nasadili vodné delo a zadržali niekoľko demonštrantov, informoval spravodajský server iDNES.cz. Na mieste zrážok zasahovala aj záchranná služba, pretože jeden z demonštrantov utrpel zranenia.

 

Kým minister vnútra ČR Jan Kubice vo vysielaní českej verejnoprávnej televízie poďakoval obyvateľom Varnsdorfa, že zostali doma a na akcii extrémistov sa nezúčastnili, reportér portálu iDNES.cz informoval z dejiska o opačných poznatkoch.V Rumburku, dejisku tretej včerajšej protestnej akcie pravicových extrémistov, panoval krátko pred 19.00 hodine pokoj.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.