VARNSDORF: Dostane po demonštrácií extrémistov nový kamerový systém

ilustračné foto internet

Praha 28. septembra 2011 (Gipsy Television/ Daniela STRELKOVÁ) - Obecná polícia v Novom Bore sa rozšíri o dvoch asistentov prevencie kriminality, naopak Varnsdorf dostane nový kamerový monitorovací systém. Takto sa rozholi samosprávy v spolupráci s rezortom vnútra ČR riešiť napätú situáciu.

"Sľúbili sme starostom, žeim pomôžeme s riešením napätého denia v regiónoch. Práve tieto projekty môžu významne prispieť k upokojeniu situácie, " pre Gipsy Television povedal prvý námestník ministra vnútra ČR Jaroslav Hruška.Asistent prevencie kriminality sa vyberá zo sociálne vylúčenej lokality. Ten sa svojim konaním snaží predchádzať páchaniu trestných činov, zasahuje aj pri susedských sporoch. Práve pre asistentov kriminality usporiada Ministerstvo vnútra ČR 3. októbra vzdelávacií kurz.

 

"Ministerstvo vnútra ponúklo obciam, mestám Šluknovského výbežku aby sa zapojili do programu prevencia kriminality extrémizmu - Úsvit, ktorého cieľom je zvýšenie bezpečia verejného poriadku v sociálne vylúčených lokalitách.V júli, teda ešte pred vypuknutím nepokojov v Šluknovskom výbežku sa do programu Úsvit, ktorý vyhlásilo Ministerstvo v Ústeckom kraji, pripojilo okrem iných obcí aj Šluknov Rumburk. V auguste bolo rozhodnuté o finančnej podpore kamerového monitorovacieho systému v Rumburku čiastkou 459 000 českých korún," pre Gipsy Television uviedol Pavel Novák riaditeľ tlačového odboru Ministerstva vnútra ČR. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.