VÝZVA: Rómski umelci poďte vystavovať svoje diela do Budapešti

ilustračné foto TASR

Bratislava 3. marca 2011 (Gipsy Television/ Katarína Strelková) - Európska rómska kultúrna nadácia (ERCF) so sídlom v Budapešti vyhlasuje v spolupráci s občianskym združením Roma Production výzvu pre rómskych umelcov zo Slovenska.

Výstava "Rómske umenie nových médií v strednej Európe" je prvým podujatím zo série, ktoré organizuje Európska rómska kultúrna nadácia(ERCF). Cieľom projektu je predstaviť súčasného rómskeho umelca širokému publiku a to v oficiálnych priestoroch kultúrneho stánku. "Vďaka rastúcemu počtu rómskych umelcov otvárame výzvu pre umelcov prezentovať svoje diela v druhom rómskom pavilóne. Do výzvy sa môžu zapojiť maliari. Akceptujeme však aj tých, ktorí sa zaoberajú animáciou, tvorbou karikatúr, digitálnym umením, tvorbe audivizuálnych a zvukových diel, internetovému umeniu, vystúpeniam, fotografiám, projekciam. Videá a zvukové nahrávky nemôžu byť dlhšie ako 10 minút, " povedala pre Gipsy Television Sarlota Péli z European Roma Cultural Fundation z Budapešti.

 

Umelci, ktorých nadácia vyberie budú 8. apríla 2011 na Medzinárodný deň Rómov v Budapešti vystavovať svoje diela, navyše dostanú honorár. O podujatí Gipsy Television pripraví reportáže, ktoré uvidíte v Hiri a Romano dživipen. Projekt financuje International Visegrad Fund.

 

 

Žiadosť v angličtine o účasť na výstave musí obsahovať:

 

- kontaktné údaje (e-mail, telefónne číslo/ mobil),

 

- životopis/ umelecké pôsobenie (maximálne 3000 znakov),

 

- opis diela,

 

- fotografie umeleckého diela, z audiovizuálneho diela (video), maximálny počet 4 ks, formát jpg,

 

- odkaz na webové stránky, ktoré informujú, alebo informovali o umelcovi a jeho tvorbe,

 

- formulár žiadosť neexistuje, potrebné je zaslať e-mail na adresu: speli@romacult.org

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.